Kuvagalleria

Yhdistyksemme täytti tänä keväänä 70-vuotta.
Juhlan kunniaksi järjestimme jäsenillemme 23.11.2022 70-vuotisjuhlan Lohjan seurakuntakeskuksessa.
Yhdistyksemme puheenjohtaja Mervi Olin kertoi avajaispuheessaan seikkaperäisesti yhdistyksemme 70-vuotisesta toiminnasta. Toimintaan sisältyy tänä päivänä mm.kerran kuukaudessa kokoontuva maanataikerho asiantuntijaluentoineen, virkistysretkiä, teatteria ja vertaistukea.
Paikan päälle oli kokoontunut mukava joukko jäsenistöämme
Tarjosimme jäsenillemme seurakunnan emäntien loihtiman maittavan joululounaan. Jälkiruoaksi nautimme kakkukahvit.
Suomen Reumaliiton tervehdyksen toi toiminnanjohtaja Anu Uhtio. Sujuva hoitopolku on tärkeä reumaa sairastavalle. Reumaliiton SAIRAAN HYVÄ HOITOPOLKU- kamppanja muistuttaa aluevaltuutettuja ja muita uusien hyvinvointialueiden päätäjiä siitä, että reumasairaudet tarvitsevat selkeät hoitopolut. Potilasjärjestöt, kuten Lohjan Reuma ja Tules ry vahvistavat ja edistävät jäsentensä hyvinvointia.
Reumaliiton hopeisen ansiomerkin sai yhdistyksemme varapuheenjohtaja Tellervo Järvinen aktiivisesta toiminnasta yhdistyksen hyväksi.
Ansiomerkkiä kiinnittämässä hallituksen jäsen, liikuntavastaava Pirjo Järvenkylä.
Kukat ojensi taloudenhoitaja Anu Vuori.
Tilaisuuden musiikista huolehti Trio Hola. Saimme nauttia mm. espanjalais- ja kuubalaisrytmeistä.


 

 

Maanantaikerhoon 3.10.2022 saimme vieraaksemme Lohjan sairaalan reumapoliklinikalta Kati Lepon sekä reumahoitaja Katri Niskalan.
He kertoivat reumapoliklinikan toiminnasta ja käytännöistä. Saimme kuulla mm.päivitystä reumasairauksien hoidosta tänä päivänä.
Moni mieltä askarruttava kysymys sai varmasti vastauksensa.
Asia oli kiinnostava ja paikalle oli kokoontunut kolmisenkymmentä kuulijaa.


Yhdistyksemme osallistui 24.9.22 Uudenmaan alueen reumayhdistysten yhteiseen virkistys- ja ulkoilupäivään Suomen luontokeskus Haltiassa, Espoon Nuuksiossa. Tapahtumaan osallistui toista sataa jäsentä Uudeltamaalta
Pippa Laukka oli kutsuttu luennoimaan aiheenaan " Elinvoimaa ravinnosta"
Espooan Ladun ohjaajat rakensivat paikalle frisbee-ratoja ja opastivat halukkaita tämän harrastuksen pariin.
Hienon syksyisen ulkoilusään helliessä osa osallistujista ehti tutustua Nuuksion luontoon "Maahisen kierroksella"
Luontokeskuksessa saimme nauttia maittavan lounaan "Luonto lautasella" sekä iltapäiväkahvit.
Tapahtumaryhmän jäsenet yhteiskuvassa Pippa Laukan kanssa. Vasemmalta :Sauli Nurmi Espoon Reumayhdistyksestä, Irmeli Korpinen Lohjan Reuma ja tules ry:stä, Laura Pukarinen Hgin Reumayhdistyksestä ja Minna Tanhua Porvoon Reumayhdistyksestä.
KEVÄTRETKI AHVENANMAALLE 23.-25.5.2022.
Aamuaurinko helli meitä 20 Retulaista Viking Gloryn kannella kun suuntasimme kohti Maarianhaminaa. Majoituimme kahdeksi yöksi hotelli Pommerniin.
Aikaa oli ominpäin tutustua Maarianhaminaa missä kaikki niin museot kuin taidenäyttelyt oli tavoitettavissa kävelyetäisyydellä. Kaupungissä saimme ihastella mm. kukkivia magnolioita, koristeomenapuita ja tulppaani-istutuksia.
Meille oli järjestetty myös opastettu kierros Ahvenanmaan nähtävyyksiin. Mainiona opaanamme toimi Birgitta Juslinin, jonka opastamana tutustuimme mm. Bomarsundin linnoitukseen, Kastelholman linnaan ja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon. Finströmmissä näimme myös lähes 6000 omenapuun kukkivan.Puiden ei anneta kasvaa kovin korkeiksi ja ne oli tuettu kuin viiniköynnökset. Näin omenien korjaaminen on helpompaa. Grannaksen erinomaista tuorepuristettua omenamehua saimme nauttia myös hotellin aamiaisilla (saa ostaa muuten mm. S- ja K-ryhmän kaupoista).
Virkistyneinä ja monta kokemusta viisaampana palasimme Viking Gracella Turkuun ja sieltä bussikyydillä Lohjalle.

Vuosi päätettiin 8.12.2021 syyskokouksen ja puurojuhlan merkeissä. Kiitos kaikille osallistujille. Seura ja ruoka oli hyvää !

Lohjan kaupungin suuhygienisti Tuija Auvinen kertoi 15.11.2021 meille suunterveyden hoidosta ja sen tärkeydestä. Kuulijoina oli myös Lohjan Sydämen jäseniä.TURUN RETKI 31.8.2021
Sään haltiat suosivat meitä retkipäivänämme. Ohjelmaan kuului mm. Aboa Vetus museo, Forum Marinum merenkulkuhistoriallinen keskus ja Hirvensalossa Pyhän Henrikin Ekumeeninen taidekappeli. Retken kruunasi maukas lounas Turun linnan Juhana Herttuan kellarissa ja päiväkahvit Luostarinmäen käsityöläismuseon Kisällissä. Oppaamme Torsti Salosen ehtymätön tietovirta jaksoi taas kerran ihastuttaa meitä.
VERTAISLOMA LEHMIRANNASSA 26.7.-31.7.2021.
Muutama meistä Retulaisista sai nauttia todellisesta aktiivilomasta Salon seudun kauniissa maisemissa. Ruoka oli maittavaa ja monipuolista.Huoneet viihtyisiä järvinäköalalla. Ohjelmaa oli yllin kyllin jokaiselle päivälle pätevien lomaohjaajien vetämänä. Kylpylässä oli mukava rentoutua mm. vesijumpan ja vesicircutin parissa. Saimme kuunnella omaan hyvinvointiin liittyviä luentoja. Iltaisin oli tanssia, musiikkiesityksiä, karaokea ja yhteislaulua. Virkistyneinä ja monta mukavaa muistoa mielissämme palasimme Lohjalle.RETKI METSOLAN HAUTAUSMAALLE 18.5.2021Metsolan siunauskappeli
Ortodoksiseurakunnan Tsasouna

 

 

 

 


PieniEle -lipaskerääjänä Riitta Koponen, käynnissä kuntavaalit 2021.

Pieni ele -lipaskeräys kuntavaaleissa 2021

Lohjan Reuma -ja Tules ry on paikallisyhdistyksenä mukana keräyksessä. Yhdistyksemme jäsenet ovat aktiivisesti toimineet lipasvahteina vuosikymmeniä.